Från 1968 till idag...

Siljum startade 1968 verksamheten i Bygdsiljum under namnet Verner Perssons Svetsverkstad. Då producerades underreden åt Norrlandsvagnar. 1970 flyttade företaget till Burträsk och ändrade namnet till Bröderna Perssons Svetsverkstad.

År 1973 flyttade företaget tillbaka till Bygdsiljum, in i det som tidigare var ett potatisskaleri. 1980 behövdes större lokaler och företaget tog över en lagerlokal på samma tomt. I mitten på 1980-talet byggdes nya personalutrymmen.

En ny namnändring 1987 gav företaget namnet Siljum Mekan AB. 1994 utökades maskinparken med en gradsax, en stans och en kantpress. Dessutom byggdes ett nytt verkstadsskepp med ett varmförråd. De lokalerna invigdes 1995.

I slutet av 2003 köpte Spänningen AB bolaget och verksamheten såldes 2013 vidare till Nymek AB i Mjödvattnet.

I mars 2015 delade Nymek AB Siljum Mekan i två delar. Beslutet innebar att all legotillverkning lades under Nymek AB samtidigt som Siljum Mekan därför kunde fokusera på att bli en renodlad redskapstillverkare.

Med den nya organisationen har Siljum Mekan AB fått möjlighet att lägga all kraft på att bli en ledande aktör inom branschen för entreprenadredskap. Ett led i utvecklingen av företaget är också att enbart namnet Siljum från och med 2019 används i marknadsföringen.

Under 2020 har Siljum blivit ett registrerat varumärke.

Vår vision

”Siljum Mekan är en nordisk leverantör och teknikledande utvecklingspartner av redskap för entreprenadmaskiner. Vi bidrar till att skapa ett effektivt underhåll av gator, vägar och anläggningar i hela Norden för att samhället ska fungera. Inom de marknadsområden vi väljer att verka, strävar vi efter att vara marknadsledare och kundernas självklara förstahandsval.”

Våra kunder kan lita på att våra redskap skapar effektivitet och på ett hållbart sätt bidrar till en bättre infrastruktur, ett fungerande samhälle och underlättar människors vardag.

Vår devis är for a better infrastructure”.

Produkter för professionella användare

SIljums produktprogram omfattar följande produkter:

  1. Multiskopor, klaffskopor
  2. Multiplogar
  3. Pallgafflar
  4. Diagonalblad
  5. Planeringsskopor
  6. Tornadoplogar

Skopor
Siljums Multiskopa är originalet till alla Multiskopor på marknaden och finns i ett brett utbud av storlekar.

Multiskopa D-edition är flaggskeppsmodellen. D-Edition är den mest omtyckta av våra skopor på marknaden och är en riktig storsäljare.

Vi tillverkar också populära planeringsskopor.

Plogar
plogsidan är sortimentet brett. Produktprogrammet sträcker sig från exempelvis vår Tornadoplog till våra Multiplogar (MP 3000 till MP 5000). De mest kompetenta plogarna finns i vår nya X-line-serie samt den exklusiva plogen MP 5000 höj & sänk.

Gafflar
Det stannar inte enbart vid skopor och plogar. Vi tillverkar och marknadsför även hydrauliska pallgafflar

Alla våra produkter, från A-Ö hittar du här!