header

Skriv ut

Isrivare | Kombihyvel

Isrivare Kombiskärplog Siljum Mekan

isrivarebildIsrivaren är konstruerad för speciellt isiga vägförhållanden, där ett vanligt blad inte räcker till. Används t.ex. på gator och cykelvägar, där det ofta blir tjock och svårarbetad is.

Fördelar isrivare

Isrivaren har stor flexibilitet. Med de hydrauliska funktionerna kan du enkelt välja i vilket läge du vill ha isrivarbladet när du arbetar. Mekanisk och hydraulisk horisontalpendling gör att du kan ändra läge från +8 grader till -8 grader.
Sidoförskjutningen innebär att du kan förskjuta bladet 375mm till höger respektive till vänster. Den kommer framför allt till sin rätt vid maximal vridning av isrivarbladet då man med funktionen undviker att schaktmassorna hamnar under hjullastarens hjul.
Du kan även enkelt ändra skärstålets angreppsvinkel, från 36 grader framåt till 25 grader bakåt. Detta innebär bl.a. att stålets skärpa lättare bibehålls.
Skärstålets tiltiningsfunktion tillsammans med den demonterbara viktlådan gör redskapet mycket användbart för många olika ändamål. Du kan använda den under vintertid som isrivare vid isiga förhållanden samt som snöplog. Under övriga delen av året kan den med fördel användas vid schaktning och planering av jord.
Förarens säkerhet är bladets hydrauliska tiltfunktion försett med ställbar chockventil.
Vikt c:a 1600kg och vikt inklusive demonterbar viktlåda c:a 2100kg.
Patentsökt.
Isrivaren levereras med BM-fäste och finns som standard i två storlekar 3,2 repektive 3,7m:

 

 

Siljum kombihyvel

Ny kombinationsutrustning för mångsidigt användande av hjullastare.

Utrustningens kombinationsalternativ ger er möjlighet att konkurrensmässigt över året belägga hjullastaren med varierande arbetsuppgifter. Därmed bidrar den till en bra totalekonomi för ert företag.

Användningsområden

Vintertid
- Snöplogning
- Isrivning med viktlåda
- Plogning med sidovinge
- Kantskärning

Sommartid
- Väghyvling med hjulställ
- Schaktning och planering av jord

Utrustningen består av följande tre enheter som kan köpas var för sig:

- Plogblad/Isrivare
- Monterbar sidovinge. Sidovingen monteras direkt på plogen. Den är höj- och sänkbar i förhållande till plogbladet samt går att fälla framåt och bakåt. Vingen kan beställas i olika utföranden.
- Hjulställ. Med denna utrustning kan ni även utföra hyvling av vägar sommartid. Montage av hjulstället sker via BM-fäste och manuell låsning. Det är lätt att montera och demontera.

 

Isrivare EKO

Isrivare EKO är framtaget som ett tungblad med eller utan viktlåda. Den har stödben med slitplattor, horisontalavridning +-10 grader. Den går även att använda som plog, och går att svänga höger och vänster. Snöstopp och höjningsplåt finns som option. Finns i två storlekar, 3200 eller 3700.

TypViktVikt HDViktlåda
3200
2400 kg
2550 kg
1000 kg
3700
2600 kg
2760 kg
1200 kg