header

Skriv ut

Multiplog 5000

Multiplog 5000 Siljum Mekan

Snöplogar snöblad multiplog 5000Flexibelt redskap för snöröjning med tunga fordon      

Multiplog är speciellt framtagen enligt de krav kunderna ställer på ett flexibelt snöröjningsredskap. Den är anpassad för både redskapsbärare och jordbrukstraktorer. Genom att planera sin körning och arbeta med plogens vingar så kan man enkelt och effektivt ploga hela områden.

Plogens mellandel har individuellt fjädrande klaffar för att minska skaderisk för förare och material.
Varje klaff är bestyckad med dubbla fjäderpaket med 2 st kraftiga verktygsfjädrar i varje paket. Klaffen går även att låsa mekaniskt, vilket gör att den fungerar utmärkt för isrivning.

De hydrauliskt styrda vingarna kan svänga 175 grader och är utrustade med ändlägesdämpade cylindrar och ett säkerhetssystem som består av chockventil och accumulator som gör att vingarna fjädrar undan vid påkörning av hinder.
Plogbladet svänger 45 grader samt horisontalpendlar 10 grader åt båda sidor. Angreppsvinkel mot vägbanan är 15 grader
Multiplog finns även med koniskt utförande på högervingen. Detta gör att snömassorna lättare kastas ut ur plogen. Multiplog levereras med ett flertal varianter redskapsfästen. Mekaniskt flytläge finns som tillval.

 

Multiplog 5000 är avsedd för redskapsbärare med maskinvikt 10-20 ton, arbetsområde är 2600-5300 mm och vikt är 1500-1950 kg. Den finns standard i följande varianter: Denna plog går även att få med höj/sänkbar vänstervinge vilket är mycket användbart tex vid kantskärning av plogvallar. Går även att få måttbeställd.

multiplogskiss3

 

Produktbilder